Сьогодні ми приготуємо смачний капустяний пиріг з ароматною молочною начинкою та спеціями.
Інгредієнти:
Тісто:
- 1 склянка кефіру, кислого молока або сметани (можна суміш),
- 1 пачка маргарину,
- 2 склянки борошна,
- 1/2 ч.л. соди, гашеної в оцті,
- трохи солі.
Начинка:
- 750 г капусти,
- 200 г несолодкого сиру (будь-якої жирності),
- 150 мл молока,
- спеції за смаком (сванська сіль, перець, прованські або італійські трави).
Приготування:
- Маргарин з холодильника натерти на буряковій тертушці.
- Соду погасити оцтом і додати в кефір, розмішати з маргарином і додати борошно. Багато місити не треба, в тесті повинні залишитися шматочки маргарину!
- Поставити в холодильник хоча б на 6 годин (можна на ніч).
- Капусту нашаткувати і зварити в молоці (в молоко для обсягу можна додати 2-3 ст.л. води). Дати покипіти хвилин 5. Залишити під кришкою ще хвилин на 10. Відцідити і трохи охолодити.
- У теплу капусту додати сир. Якщо капуста охолоне, то сир добре не розмішається.
- Все перемішати, додати спеції.
- Глибокий лист змастити олією.
- Тісто розділити на 2 частини (одна частина – більша, друга – менша).
- Більшу частину розкачати так, щоб були «бортики». Викласти начинку.
- Розкачати другу частину тіста, накрити пиріг і защипати края.
- Випікати до золотистого кольору при t=180С приблизно 30-40 хв.