
Інгредієнти:
- 4 ч.л. кунжутної пасти (тахіні),
- 1 зубчик часнику,
- 1 ч.л. яблучного оцту,
- 1 ч.л. меду,
- 3 ч.л. води,
- сіль, перець за смаком.
Соус “Часникова тахіні” – один з моїх улюблених. Ця любов з’явилася не відразу, адже знадобився час, щоб підібрати ідеальні пропорції для смаку та консистенції, які мені сподобаються. Тому, ваша головна задача – теж експериментувати до тих пір, поки смак не стане найкращим та улюбленим саме для вас.
Цей соус – ідеальний союзник до страв з овочів, чудово смакує до фалафелю та сендвічів. Його можна сміливо готувати у великих об’ємах та зберігати в холодильнику до тижня.
Соус “Часникова тахіні” готується дуже просто. Змішайте у блендері всі інгредієнти та збийте до однорідної консистенції. Якщо потрібно – додайте більше часнику, оцту або меду.